16.4.2024. 21:37
1
Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić reagirao na izjavu Nermina Nikšića: "Sramota..."
Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić komentirao je danas izjavu premijera Federacije Bosne i Hercegovine Nermina Nikšića, koji je danas, između ostalog, kazao da na sinoćnjoj večeri u Mostaru sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem nije razgovarao o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, te da OHR nema mehanizme provođenja zakona u RS-u.

"Nikšić danas izjavi slijedeće: "Šta je to sredstvo prinude s kojim bi mogli provesti zakone na području Republike Srpske? Ne mislim da to doprinosi stabilizaciji, dogovaranju i iskoracima. To dodatno usložnjava, pravi podjele i na kraju može dovesti do situacije "niko ni s kim". Učinit ću sve da ne dođe do toga".

Također je sinoć razgovarao i s predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, o temama koje su se najviše odnosile na rješavanje unutarnjih odnosa u BiH. Rezoluciju o Srebrenici nisu spomenuli. Kaže: "Mislim da o nekim stvarima o kojima imamo jasne stavove nema potrebe pričati. Ne mogu ja Vučića uvjeriti da nema ništa sporno u rezoluciji ili obratno" - citirao je Hadžikadić, te prokomentirao:

Eto, jedan od lidera Bosne i Hercegovine kaže da Bosna i Hercegovina nema mehanizma da se brani. I još kaže da sa onim koji negira genocid on na tu temu nema šta da mu kaže. Valjda da ga ne bi naljutio. Da li to znači da moraš biti poltron neprijatelja države da bi bio na vlasti?
Bože sačuvaj. Sramota", naveo je Hadžikadić.


1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.