21.6.2023. 9:35
0
Tek privid rada: "Pucnjavi u školi u Lukavcu vlast pristupa bezosjećajno i populistički"
FOTO: Arhiv
Na današnjoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona, koja je hitnog karaktera, jedna od tačaka dnevnog reda je i razmatranje Informacije o stanju sigurnosti u osnovnim i srednjim školama na području TK.

Tim povodom reagovao je Kantonalni odbor Naše stranke u TK.

„Jedna tačka na sjednici hitnog karaktera je izraz potcjenjivanja pitanja sigurnosti u školama pogotovo ako znamo šta joj je povod – a to je pucnjava u Osnovnoj školi Lukavac Grad u kojoj je učenik teško ranio nastavnika.

Imajući u vidu i skore nemile scene iz Srbije, koje nam govore da je nasilje u školama ozbiljan simptom krupnih društvenih poremećaja, onda vlast u TK možemo slobodno proglasiti bezosjećajnim za problem s kojim se suočavamo.

Ova jedna tačka je najobičniji populizam s kojim vlast želi stvoriti tek privid rada na ovom problemu. Najmanje što očekujemo je tematska sjednica na kojoj će svi politički subjekti, stručna javnost i drugi zainteresovani moći iznijeti svoja viđenja problema i prijedloge rješenja.

Također, od resornih ministara najmanje što očekujemo je da preuzmu odgovornost i ponude svoje mandate na raspolaganje i odlučivanje Skupštini, posebno imajući u vidu da policijske strukture nisu preuzele sve potrebne radnje na temelju prijava da je moguć ovakav strašni epilog jer je počinilac više puta u prisustvu svjedoka najavio nasilje, nabavljanje i korištenje vatrenog oružja”, saopćeno je iz Nasše stranke.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.