26.6.2023. 17:23
0
Klub Hrvata o skidanju seta energetskih zakona sa dnevnog reda: Dio SDA-ovih delegata laže
Rasprava je odgođena, kako kažu, iz razloga da bi Vlada FBiH imala dovoljno vremena očitovati se o brojnim amandmanima na zakone koji su upućeni od zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Klub Hrvata u Domu naroda Parlamenta FBiH oglasio se saopćenjem nakon što su u javnosti objavljene informacije kako je HDZ zatražio da se sa dnevnog reda današnje sjednice skine razmatranje seta energetskih zakona.

Ističu kako je taj zahtjev tehničke, a ne političke prirode.

- U povodu napisa u pojedinim medijima da je predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović iz političkih razloga i na zahtjev svoje stranke HDZ BiH tražio od premijera Vlade Federacije BiH Nermina Nikšića povlačenje seta energetskih zakona s današnje sjednice Doma naroda, kao delegati u Klubu Hrvata u Domu naroda u kojemu stranke HNS-a s HDZ BiH na čelu imaju većinu, odgovorno tvrdimo da nikakve političke pozadine u povlačenju seta ovih zakona nije bilo, saopćili su.

Rasprava je odgođena, kako kažu, iz razloga da bi Vlada FBiH imala dovoljno vremena očitovati se o brojnim amandmanima na zakone koji su upućeni od zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

- To je jedini i stvarni razlog zbog kojeg je rasprava o tri iznimno važna zakona u oblasti energetike odgođena. Sve ostalo su špekulacije i laži koje u javnost plasira dio opozicionih delegata SDA, poručeno je.

U zaključku svog saopćenja rekli su da će HDZ-ovi delegati podržati donošenje Prijedloga zakona o energiji i regulaciji energetskih djelatnosti u FBiH, Prijedloga zakona o električnoj energiji FBiH kao i Prijedlog zakona o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije.


(Admir O.)

 
HrvatiSDA
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.