30.6.2023. 10:49
3
Dodik podnosi prijavu Tužilaštvu BiH protiv Cvijanović, Viškovića i sebe
FOTO: N1
"Pošto još niko iz Federacije BiH to nije uradio, odlučio sam da danas podnesem prijavu Tužilaštvu BiH protiv Željke Cvijanović, Radovana Viškovića, Nenada Stevandića i protiv sebe jer smo podržali donošenje Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u Republici Srpskoj", poručio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

“Prijavu sam podnio i protiv svih narodnih poslanika koji su glasali za usvajanje Zakona, kao i protiv svih potpisnika peticije akademske zajednice kojom su izrazili nezadovoljstvo radom Ustavnog suda BiH”, dodaje Dodik u tweetu na zvaničnom Twitter profilu.

“Mržnja i histerija iz Federacije BiH koja je usmjerena protiv Republike Srpske postaje nepodnošljiva. Pošto planiramo da donesemo i zakon kojim se odluke Tužilaštva i Suda BiH neće primjenjivati u Republici Srpskoj, ovom prijavom nećemo biti izuzeti od procesuiranja pred Tužilaštvom BiH”, zaključio je Dodik.

Inače, Dodik se jučer obratio medijima povodom posljednjih dešavanja u vezi sa usvajanjem spomenutog zakona u NSRS.

“Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda je definitivan do momenta dok se ne donese zakon o Ustavnom sudu gdje će se definisati njegov način djelovanja. Dakle, što se tiče reakcija na sve to, čujemo one iz FBiH, imamo prijetnje i rokove od sedam dana. To je sve besmisleno, ludo i glupo. Razumijem da u FBiH imaju svoj stav, kao i stranci, ali oni moraju da shvate da mi ne moramo da ćutimo zbog njihove rogobatnosti“, kazao je Dodik jučer - prenosi N1.

(Elmedina H.)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.