1.7.2023. 20:49
0
Delegacija EU u BiH: Zakoni koje je usvojila NSRS direktan napad na integritet Ustavnog suda BiH
Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini naglašava da zakoni koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske predstavljaju direktan napad na integritet Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i na Ustav Bosne i Hercegovine.

Povodom današnjih odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta, iz EU u BiH podsjećaju da su "bonske ovlasti" krajnja mjera protiv nepopravljivih protupravnih radnji.

Evropska unija, dodaje se, žali što je bilo neizbježno da visoki predstavnik djeluje kako bi te zakone stavio van snage.

- EU snažno apelira na vlasti RS-a da prestanu sa jednostranim potezima i umjesto toga da djeluju konstruktivno kako bi Bosna i Hercegovina mogla provesti reforme u korist svih građana, koristeći priliku koju nudi kandidatski status – naglašeno je u saopćenju Delegacije EU u BiH.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.