3.7.2023. 9:03
1
Stevandić zaprijetio: "Schmidt bi mogao odgovarati za narušavanje mira. Naći ćemo mehanizme za to i pokrenuti odgovornost pred njemačkim zakonodavstvom"
Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, rekao je za RTRS da su „za krizu u BiH odgovorne strane sudije u Ustavnom sudu BiH i takozvani visoki predstavnik koji djeluju van dejtonskih principa i nameću silu zanemarujući koncept konsenzusa tri naroda i dva entiteta“.

- Neće biti ostvaren njihov cilj da srpski narod u BiH pretvore u nacionalnu manjinu izloženu nasilju koje trpe Srbi na Kosovu. Nećemo dozvoliti da naš narod bude ugrožen i da mu se osporavaju prava, kazao je on.

- RS je potpuno demokratsko društvo, dok je Christian Schmidt nelegitiman jer ga nije imenovao Vijeće sigurnosti UN-a, a samim tim nelegitimne su i njegove odluke. Schmidt bi mogao da odgovara za zločin narušavanja mira. Naći ćemo mehanizme za to i pokrenuti odgovornost pred njemačkim zakonodavstvom - rekao je on.

Stevandić je kazao da narodni poslanici, koje su građani izabrali na izborima, imaju imunitet za sve odluke koje donose u NSRS.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.