5.7.2023. 8:47
0
Hota-Muminović: "Subvencija će biti, ali ne za sve vrtiće"
FOTO: Shutterstock Ilustracija
Subvencioniranje vrtića u privatnim i državnim ustanovama biće nastavljeno od septembra 2023. Naime, u junu 2022, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS-a donijelo je odluku da od nove školske godine pohađanje javnih i privatnih vrtića bude subvencionirano sa 200 KM.

Sufinansiranje za školsku 2022/2023. iznosi 200 KM za 11 mjeseci i 100 KM za august za cjelodnevni boravak.

Resorna ministrica Naida Hota-Muminović je izjavila da će isti trend biti nastavljen od septembra.

- Sufinansiranje za školsku 2022/2023. iznosi 200 KM za 11 mjeseci i 100 KM za august za cjelodnevni boravak. Isto tako će biti i za novu školsku godinu i to za vrtiće koji nisu povećali cijenu boravka od pet posto, navela je ona.

Podsjećamo, nakon odluke Ministarstva da od naredne školske godine pohađanje vrtića bude subvencionisano sa 200 KM, pojedine predškolske ustanove su prošle godine najavile povećanje cijena. Vrtići u kojima je došlo do povećanja cijene neće biti sufinansirani.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.