14.12.2023. 20:03
0
Vlada KS ipak iduće sedmice o subvencioniranju rješavanja stambenog pitanja mladih
FOTO: Ilustracija
Vlada KS-a o subvencioniranju rješavanja stambenog pitanja mladih ipak će iduće sedmice. Iako je na današnjoj sjednici ova tema trebala biti u fokusu, do toga nije došlo, a pitanje je li pronađen način za preraspodjelu nedostajućih sredstava, ostalo je nepoznato.

Objavljena preliminarna lista do sada je izazvala burne reakcije javnosti jer su se na njoj našla imena osoba dobrog imovinskog statusa, a sporni su i kriteriji Javnog poziva.

1.141 aplikant zadovoljio je uslove, što znači da ni u teoriji predviđenih 5,5 miliona maraka nije ni blizu dovoljnog. U praksi, novca nema ni motiva za ostanak mladih.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.