21.7.2023. 14:45
0
Advokat Alise Mutap o misteriji ko joj je nudio drugi identitet i zemlju: "Zna se ko ima nadležnost za to. Ona je jako dobro rekla. Stvari su vrlo jednostavne, samo zavisi od percepcije"
Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine izreklo je drugostepenu presudu u predmetu Zijad Mutap i drugi.

Alisa Mutap je osuđena na dvije i po godine zatvora, a Hasan Dupovac na tri godine zatvora. Oslobođeni su da su djelovali kao kriminalna grupa. Alisa je osuđena za davanje lažnog iskaza, Hasan za zloupotrebu položaja. 

Ostalo troje optuženih odnosno Zijad Mutap, Josip Barić i Muamer Ožegović su oslobođeni.

Goran Dragović, advokat Alise Mutap u razgovoru za Source.ba portal navodi da u ovom trenutku ne može dati puno informacija ili neki detaljniji osvrt s obzirom da još uvijek advokatski tim nije zaprimio pismeni otpravak ove presude. 

"Međutim, iz onih informacija koje ja imam iz medija u pogledu kratkog obrazloženja, mogu najaviti da će odbrana odnosno tim branilaca gospođe Mutap uložiti pravovremenu žalbu i to u punom kapacitetu i vjerujte nakon onoga što sam čuo, iz ovog obrazloženja da niti u jednom trenutku ne sumnjamo u pozitivan ishod u ovom krivičnom postupku. Vidjeli ste da je otpala navodna kriminalna organizacija, da je otpao navodni organizator i da je oslobođeno troje ljudi. Vidjeli ste koji su krivično-pravne sankcije i koja su djela u pitanju. Sve ono što smo govorili..ovo vam je nadležnost Općinskog suda u Sarajevu, Općinskog suda u Konjicu, dakle ovo nije suđenje za Sud Bosne i Hercegovine. Iz onog obrazloženja i iz ovih sankcija jasno se vidi da je Sud, odnosno ovo Apelaciono vijeće pokušalo predstaviti neki privid pravičnosti vladavine prava i principa, međutim, u tome apsolutno nije uspjelo. Ovo je samo privid za javnost i oštećenje, međutim, ipak će zadnju riječ dati neko drugo vijeće i vjerujte da smo vrlo pozitivni", kazao je Dragović.

O misteriji ko je Alisi nudio "drugi identitet, zemlju i oslobađanje oca" kako je rekla pred Sudom BiH u svom obraćanju početkom mjeseca, advokat Dragović je kazao da će o tome naknadno govoriti.

"O tome će vrlo vjerovatno govoriti i Alisa Mutap, ali vi vrlo dobro znate ko jedini ima nadležnost za takvo nešto. Dakle, Alisa Mutap je jako dobro rekla, da je imala bilo šta da kaže, pod ovakvim pritiskom u trenutku kada se ona nalazi u pritvoru, njen suprug u pritvoru, njen otac u pritvoru, a ona u šestom mjesecu trudnoće, pod medijskim pritiskom javnosti itd, da je imala bilo šta kazati, to je bio pravi momenat da kaže. Tako da, niti je imala šta kriti i stvari su vrlo jednostavne, samo zavisi od percepcije, da li to ljudi žele prihvatiti ili ne", zaključio je on u razgovoru za naš portal.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.