24.7.2023. 18:36
0
Dodik uoči sastanka: Nisam došao da uslovljavam. Da sam birao, ne bih nikad ovdje došao. Osveta se servira hladna
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik uoči današnjeg sastanka sa Trojkom i SNSD-om u Parlamentarnoj skupštini BiH dao je kratku izjavu za medije.

“Kako kaže stara kineska poslovica: Osveta je jelo koje se servira hladno. Ja nisam htio da dajem izjave prije ovih razgovora. Vidim da se svi utrkuju kako će neko nešto oduzeti, a niko ništa dodati. Postoji nekoliko važnih stvari. Pitanje izbora ministra finansija nije pitanje kojim se može licitirati, ono je završeno i ovo je tehnička stvar.

Ovdje nema nikakvog uslovljavanja. Ja nisam došao da nikoga uslovljavam. Ja da sam birao, ne bih nikad ovdje došao, da mogu da biram, ali radim svoj posao. Fama koja se pravi u FBiH o tome kako neko krši ovo ili ono. Stvari su krenule zakonskim tokom, imaju istrage, šta se oni imaju politički baviti. Ja sam već dao neku izjavu SIPA-i, pa ćemo vidjeti dalje”, kazao je Dodik.

Govorio je i o EU putu BiH.

“Treće, ako žele taj brzi put u EU, ja sam spreman. Mada ne vjerujem u EU, niti bilo šta, u te namjere. Oni nešto peru svoju savjest pa kažu da može biti neki brzi put. Čuvaj se Danajaca i kad nose poklone. Postoji Ustav BiH, on je jasno pozicionirao BiH kao zemlju sastavljenu od dva entiteta, tri naroda, teritorijalne podjele 49:51 posto. Sve uredu. BiH ima ovlaštenja koja su data izričito Ustavom, ono što nije izričito dato Ustavom pripada entitetima. Nemamo mi mnogo oko toga šta razgovarati ni dogovarati. Ovaj zakon o sudovima, budalaštine koje ubrzavaju, sad je neka frka. To sam gledao 50 puta.

Ja ovdje predstavljam narod, ljude. Ovdje je najvažnije sačuvati minimalno povjerenje kroz institucionalnu ravnotežu koju je uspostavio Dejtonski sporazum”, rekao je Dodik.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.