25.7.2023. 18:05
1
SDA: Odlukom o kupovini zgrade za UIO u Banjoj Luci "Trojka" novcem građana finansira Dodikov secesionizam
Odluka da podrže zahtjeve SNSD-a za kupovinom zgrade u Banjoj Luci za potrebe Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIOBiH) potvrđuje namjeru "Trojke" da štetnim i nepopravljivim ustupcima na štetu države i građana plaća naklonost Milorada Dodika i njegovu privremenu lažnu kooperativnost, saopćeno je iz SDA.

- Činjenica da su tačku dnevnog reda koja se odnosi na kupovinu zgrade za UIOBiH skinuli sa dnevnog reda prošle sjednice Vijeća ministara BiH, te da su je uvrstili na dnevni red današnje sjednice i u konačnici je usvojili pokazuje da je upravo ovaj višemilionski posao bio razlog jučerašnje kooperativnosti Dodika na sastanku "Trojke", SNSD-a i HDZ-a, a ne "evropski zakoni" koje on nije mogao ni nabrojati na konferenciji za medije - saopćili su iz SDA i dodali:

- Ono na čemu Dodik godinama bezuspješno insistira, i što mu SDA nikada nije dozvolila, a to je da zgradu u vlasništvu njegovog kuma Mileta Radišića u Banjoj Luci proda UIO-u za iznos od gotovo 100 miliona KM, "Trojka" mu je danas isporučila i to u okolnostima u kojima SNSD vrši direktni udar na Dejtonski mirovni sporazum i ustavnopravni poredak Bosne i Hercegovine.

Iz SDA ističu da je jučerašnjim sastankom i navodnim dogovorom o usvajanju "evropskih zakona", "Trojka" zaštitila Dodika od sankcija država članica Evropske unije, te da su današnjom odlukom pristali da novcem građana Bosne i Hercegovine finansiraju paralelni sistem i lobiste kojim Dodik upravlja u svrhu secesionističkih aktivnosti koje provodi.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.