26.7.2023. 16:18
0
Sarajevo će podići spomen-ploču doktoricama Azri Spahić i Almi Suljić na mjestu tragedije
Grad Sarajevo će podići spomen-ploču doktoricama Azri Spahić i Almi Suljić koje je Armin Berberović usmrtio na pješačkom prijelazu 26. maja.

Jednoglasnom odlukom Gradskog vijeća Grada Sarajeva danas je odlučeno da će se spomen-ploča nalaziti na Marijin Dvoru, na mjestu gdje su djevojke usmrćene.

Podsjetimo, utvrđeno je da je Berberović upravljao automobilom bez vozačke dozvole, pod dejstvom alkohola te da je vozio iznad ograničenja, prenosi Bosnainfo.

Kobne noći je na pješačkom prijelazu, na križanju ulica Dolina i Maršala Tita, udario tri osobe. Azra Spahić je preminula na mjestu nesreće, a dvije osobe su prevezene u bolnicu na ukazivanje pomoći.

Alma Suljić podlegla skoro mjesec dana nakon nesreće usljed teških povreda.

Berberović je priznao krivicu te je 26. juna odlučeno da mu pritvor bude produžen za još dva mjeseca.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.