8.3.2024. 14:25
0
Muriz Memić odao počast doktoricama: "Tuga je da na današnji dan polažemo cvijeće na spomenik"
Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića došao je na otkrivanje spomen-ploče u znak sjećanja na mlade doktorice Azru Spahić i Almu Suljić, nastradale u saobraćajnoj nesreći na Marijin Dvoru.

"Tuga je da na današnji dan polažemo cvijeće na spomenik umjesto da neko ovim djevojkama uruči cvijeće. Šta možemo reći? Tuga je velika", kazao je Memić.

Podsjetimo, Azra Spahić i Alma Suljić bile su žrtve bahatog vozača Armina Berberovića, koji ih je udario automobilom na pješačkom prelazu 26. maja 2023. godine.

Spahić je stradala na mjestu nesreće, dok je Suljić podlegla povredama 23. juna.

Berberović je odmah uhapšen, a Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je objavilo da nije imao vozačku dozvolu koja mu je oduzeta zbog ranijih prekršaja i da je tokom vožnje imao 0,41 promil alkohola u krvi.

Prema optužnici, također je utvrđeno da je u krvi imao i drogu amfetamin. Vozio je 76 km/h na dionici na kojoj je ograničenje 50 km/h.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo ga je zvanično osumnjičilo za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja. Berberović se na ročištu 11. decembra 2023. izjasnio da "nije kriv". Na ročištu 22. januara 2024. kazao je da razumije optužnicu i nije imao komentara. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.