5.8.2023. 11:54
0
Kantonalna inspekcija najavila pojačan nadzor tokom održavanja SFF
Kao vid doprinosa što uspješnijoj organiziciji 29. Sarajevo Film Festivala (SFF), inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove će i ove godine, od 11. do 18. augusta, provoditi potrebne inspekcijske aktivnosti i pojačanu kontrolu privrednih subjekata u Kantonu Sarajevo, sa posebnim fokusom na lokalitete na kojima se održavaju programi SFF-a.

Na temelju iskustava iz prethodnih godina sačinjen je plan i raspored organizacije rada inspekcijskih timova koje čine sanitarni, inspektori za hranu i tržišno-turistički inspektor, čije će radno vrijeme u periodu održavanja festivala biti prilagođeno festivalskim aktivnostima.

Osim navedenih inspekcija, koje će timske nadzore provoditi svako iz svoje nadležnosti, komunalni inspektori će, kako se navodi, s ciljem neposredne zaštite komunalne čistoće na terenu, usmjeravati i pratiti aktivnosti kantonalnih javnih komunalnih preduzeća “Gras”, “Park” i “Rad”, koja bi kao i svake godine trebala organizirati pojačano prisustvo komunalnih redara na terenu, posebno u večernjim i noćnim satima.

Iz KUIP-a KS istovremeno pozivaju sve privredne subjekte u Kantonu Sarajevo da u predstojećim festivalskim danima osiguraju poštivanje pozitivnih zakonskih propisa, uz dobru saradnju sa inspekcijskim organima, kako bi se mnogobrojnim posjetiocima omogućilo da maksimalno uživaju u Sarajevu-gradu filma i nezaboravnoj atmosferi 29. Sarajevo Film Festivala.

(Ajdin B.)

SFFKUIP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.