8.8.2023. 15:11
0
Ministar Adnan Šteta na gradilištu tramvajske pruge: "Svi možemo biti ponosni na ovaj projekt"
FOTO: PRESS KS
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je danas radove na tramvajskoj pruzi i raskrsnici kod Tehničke škole.

„Velike izazove je podrazumijevala izgradnja tramvajske pruge, kao i obnova raskrsnica i pružnih prelaza. Nakon svega urađenog do sada, mogu reći da sam izuzetno zadovoljan i da svi možemo biti ponosni na ovaj projekt. Mnogo posla je iza nas, kao i truda i odricanja za svakog čovjeka koji je uključen u bilo koji dio projekta. Naši građani su imali strpljenje i razumijevanje zbog mijenjanja navika u javnom prevozu kako bi se projekt odvijao. Zbog svega toga sam i ponosan, i zahvalan, i sretan. Očekuje nas još obaveza, kako bismo dobili potpunu novu tramvajsku prugu, nakon više od 60 godina, i kako bismo mogli biti ponosni kakvu smo prugu svi zajedno izgradili“, izjavio je ministar Šteta.  

Rekonstrukcija drugog dijela tramvajske pruge podrazumijevala je i obnovu svih raskrsnica na njenom dijelu, a trenutno se izvode radovi na raskrsnici kod Tehničke škole. Sljedeće sedmice počinju radovi na posljednjoj raskrsnici na glavnoj saobraćajnici koja će biti obnovljena, a to je raskrsnica na Čengić Vili.  

Do sada su obnovljene raskrsnice na Dolac Malti, Socijalnom, Pofalićima i Skenderiji. Tokom izvođenja radova veliki značaj u protoku saobraćaja imala je saobraćajna policija.  

Izgradnja tramvajske pruge odvijala se u dvije faze, prva od Ilidže do Čengić Vile koja je puštena u promet prošle godine, a druga od Čengić Vile do Marijin Dvora čiji se završetak očekuje u narednom periodu.  

Ovo je najznačajniji projekt infrastrukture javnog prevoza u Kantonu Sarajevo i njegova realizacija će imati velike benefite za sve građane ovog kantona i sve one koji posjete glavni grad Bosne i Hercegovine, stoji u saopćenju. 

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.