10.8.2023. 13:34
1
Mandić: Ne plašim se referenduma, pobijedit ću ukoliko izglasaju moj opoziv
FOTO: Facebook
Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić danas je prilikom otvaranja Evropske kuće kulture i nacionalnih manjina govorio o glasanju za njegovu smjenu.

Vijećnici Općine Cenar prije nekoliko dana su potpisali opoziv Mandića, a danas će biti održana sjednica na kojoj će biti preispitana ta odluka. Mandić smatra da su prilikom opoziva prekršene zakonske procedure, te je to razlog održavanja današnje sjednice i preispitivanja opoziva.

- Napravljena je greška u slučaju zakazivanja sjednice jer se na samom vijeću mora obrazložiti hitnost i tražiti vijeće da se izjasni. To nije urađeno – izjavio je Mandić danas, prenosi Avaz.

Dodao je kako se ne plaši referenduma.

- Postavlja se pitanje smisla i svrsishodnosti toga ni godinu pred izbore. Mislim da je korektno da se ostavi još godina dana, jer nema prijave o kriminalu, korupciji i sličnom. Ja sam živ, zdrav, radim svoj posao - rekao je on.

Mandić je dodao da će se spremiti za referendum, napraviti kampanju i pobijediti na referendumu, prenosi Avaz.

(Elmedina H.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.