28.8.2023. 9:52
0
Nešić: Građanski unitaristi nakon majoriziranja Hrvata pripremaju isti scenarij sa Srbima
FOTO: Dnevni.ba
Nakon što su potpuno majorizovali Hrvate i izabrali im lažnog člana Predsjedništva BiH, građanski unitaristi isti scenario pripremaju i Srbima, kazao je ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić, saopćeno je iz DNS-a.

- Ukoliko je tačno da je Evropski sud za ljudska prava u Strazburu, po apelaciji savjetnika Željka Komšića - Slavena Kovačevića, utvrdio da su ugrožena njegova prava jer ne može birati sve članove Predsjedništva i indirektno Doma naroda PS BiH, onda je jasna intencija da se pod plaštom građanskog majorizuju i Srbi i da se i njima biraju predstavnici. Pozivanjem na Protokol 12, koji većina zemalja nije ratifikovala, vrši se atak na dejtonsku strukturu BiH i njeno unutrašnje uređenje.

"Postoje glupi ljudi"
Ovim riječima je predsjednik DNS-a Nenad Nešić prokomentarisao navode da je Evropski sud za ljudska prava pozitivno odgovorio na apelaciju Slavena Kovačevića.

- Sačekat ćemo da vidimo šta tačno piše u odluci, ali bez obzira šta piše jedno znam – RS i srpski narod nikada neće dozvoliti da im drugi biraju predstavnike. BiH neće i ne može postojati na unitarističkim i centralističkim temeljima - smatra Nešić, prenosi Avaz.

Predsjednik DNS-a izrazio je žaljenje "što u BiH postoje glupi ljudi kojima je bitnije da drugima nanesu štetu i da komšiji crkne krava, nego da grade društvo tolerancije i međusobnog uvažavanja."

Isti stav
- Nijedan odgovoran i pametan čovjek nikada neće zadirati u nacionalno biće drugih i većinsku volju drugih kolektiviteta. Kakav čovjek moraš biti da te ne prihvata tvoj narod, a ti onda tužakaš svoj narod ne bi li bio nametnut voljom drugih naroda!? Neka znaju razni Slaveni Kovačevići – RS je vječna, a likovi poput njih prolazni. BiH ima onoliko koliko se svi u njoj osjećaju komotno i ravnopravno, a ugrožavanje volje 1,2 miliona Srba iz RS ne pruža takve osjećaje - ocijenio je Nešić.

Na kraju, on je poručio da očekuje da će sve partije iz RS imati isti stav i pokazati "nacionalno jedinstvo braneći pravo RS da bira svog člana Predsjedništva", prenosi Avaz.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.