28.8.2023. 14:04
0
Schmidt na Bledskom forumu: BiH će imati dobru budućnost bude li saradnje
Bosna i Hercegovina imat će dobru budućnost ako će njezini politički akteri sarađivati, rekao je u ponedjeljak visoki predstavnik Christian Schmidt na početku Bledskog strateškog foruma

Schmidt je u izjavi novinarima uoči početka konferencije naglasio da je zapadni Balkan prostor s potencijalom za saradnju te da je optimističan o budućnosti Bosne i Hercegovine.

„Svi koji razmišljaju o svojim pozicijama moraju vidjeti da će BiH imati dobru budućnost budu li svi sarađivati, to je ključna poruka”, kazao je Schmidt.

Naglasio je kako stanovnici BiH žele sigurnost, posao i dobru perspektivu, a ne rasprave o pojedinačnim interesima.

On će prisustvovati panelu lidera jugoistočne Europe na kojem će sudjelovati i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

U raspravi će sudjelovati i kosovski premijer Albin Kurti i srbijanska premijerka Ana Brnabić, predsjednik slovenske vlade Robert Golob, crnogorski premijer Dritan Abazović i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Schmidt će dan kasnije biti uvodničar na panelu o zapadnom Balkanu na kojem će, između ostalih, govoriti i Elmedin Konaković, srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić i posebni predstavnik Europske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, navodi N1.

(Mubina Lj.I.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.