6.9.2023. 11:53
0
Crnadak: Dodik pozvao narod ispred NSRS
FOTO: N1
Sutrašnja Skupština na otvorenom koju na platou ispred Narodne skupštine Republike Srpske u Banjaluci organizuje opozicija je skupština za narod. To kaže šef Kluba poslanika PDP u NSRS Igor Crnadak.

“Svojim priznanjem koje smo čuli sinoć da SNSD jeste prekršio zaključke Narodne skupštine RS, Dodik je uputio poziv za sutrašnji skup i Dodik je potvrdio da smo mi u pravu da SNSD usvaja zaključke u NSRS samo da bi dobio jednu monetu za potkusurivanje sa strancima i sa Trojkom”, rekao je Crnadak osvrćući se na izjavu Milorada Dodika za FTV u kojoj predsjednik SNSD priznaje da opozicija djelimično jeste u pravu sa svojim tvrdnjama da su zaključci Narodne skupštine RS prekršeni.

“Ja pozivam sve narodne poslanike, svoje kolege da sutra budemo ovdje ispred Narodne skupštine zajedno. Pozivam sve narodne poslanike da pokažu da im je između naroda, narodne volje i Narodne skupštine sa jedne strane, sa druge Dodika, Radišića, Prointera raznih i čitav taj režim, da između dvije strane biraju narod”, rekao je on tvrdeći da se sutra na platou ispred Narodne skupštine RS pokazuje ko drži do sebe.

“Na otvorenoj skupštini sutra govorićemo više o tome kako je priča o Ustavnom sudu BiH igra koju SNSD igra predugo na štetu Republike Srpske”, rekao je on pitajući zašto SNSD zakon nije usvojio u Domu naroda gdje sa HDZ BiH ima većinu.

On se osvrnuo na Dodikovu najavu da Christianu Schmidtu od naredne sedmice neće biti odobren ulazak u Republiku Srpsku.

“Ja samo želim da apelujem da se ne dozvoli da uđemo u oružane sukobe. Obezbjeđenje Christiana Schmidta je naoružano i ako će se ova Dodikova prijetnja ostvariti postoji realna mogućnost od oružanih sukoba”, napomenuo je Crnadak moleći “naoružana lica u Republici Srpskoj i one koji njima rukovode da budu ozbiljni”.

On je istakao da opozicija nije dobila odbijenicu Policijske uprave za sutrašnji skup, te da ne očekuje bilo kakve probleme u vezi sa njegovim održavanjem, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.