6.9.2023. 15:34
0
Crnadak: Schmidtovo obezbjeđenje je naoružano, ako se Dodikova prijetnja ostvari moguć je oružani sukob.
Šef Kluba poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) Igor Crnadak pozvao je danas da se ne dozvoli da Republika Srpska uđe u oružane sukobe. "Obezbjeđenje Christiana Schmidta je naoružano i ako će se ova Dodikova prijetnja ostvariti postoji realna mogućnost oružanog sukoba“, rekao je Crnadak novinarima u Banjaluci.

Dodik je danas izjavio da se u RS priprema uredba o hapšenju i deportaciji visokog predstavnika u BiH. "Ako on dođe na neki sastanak u Republici Srpskoj, biće izbačen“, rekao je Dodik, dodavši da će čim policija RS sazna da je Schmidt na teritoriji RS imati zadatak da ga "izbaci".

Crnadak je rekao da će opozicione stranke sutra održati "parlament na otvorenom" ispred zgrade Narodne skupštine RS u Banjaluci.

NSRS je ranije usvojila zaključke prema kojima predstavnici RS neće razgovarati o rješavanju bilo kog od 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, dok se ne riješe pitanja odlaska stranih sudija iz Ustavnog suda BiH i zatvaranje Kancelarije visokog predstavnika, prenosi Federalna.ba.

(Mubina Lj.I.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.