8.9.2023. 12:27
0
Čavalić nakon imenovanja još jednog Isaka: Podnijet ću prijedlog zakona
Zastupnik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Admir Čavalić najavio je da će u Predstavničkom domu Parlamenta entiteta F BiH ponovo inicirati donošenje zakona kojim će se kađnjavati nepotizam.

Očito ponukan imenovanjem sina Rame Isaka, Rusmira, na poziciju direktora Kazneno-popravnog zavoda Zenica, on je na društvenim mrežama objavio:

"Ovo je član 14. iz Nacrta Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti u FBiH (https://shorturl.at/mvJT7) iz 2022. godine kojeg je aktuelna Vlada FBiH povukla iz parlamentarne procedure. Pretpostavljam jer je navedeni član postao sporan. U ovom obliku jednostavno nije dovoljno fleksibilan odnosno "ne nudi širinu" pri djelovanju i sadašnjem/budućem kadriranju. 

Na narednoj sjednici federalnog parlamenta ću tražiti informaciju o tome kada je planirano vraćanje ovog Nacrta u parlamentarnu proceduru, sa zahtjevom da se član 14. obavezno "sačuva" - pritom aplejujem na građane FBiH, organizacije civilnog društva i druge kolege političare da pratimo proces, a kako ovaj član ne bi misteriozno nestao u Nacrtu ili pak tokom javne rasprave do prijedloga. 

Svi se moramo zajedno angažovati u vezi zaštite bosanskohercegovačkih institucija, novca poreznih obveznika i uostalom očuvanja vrijednosti Evropske unije i EU puta (što podrazumijeva nultu toleranciju na korupciju, nepotizam, manipulacije i slično)", napisao je Čavalić.



(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.