25.2.2024. 16:00
1
Rusmir Isak: Prije mene se znalo desiti da nestane šleper brašna, mesa…Nisam išao da se družim sa osuđenicima nego da probam kvalitet hrane
Rusmir Isak, direktor Kazneno-popravnog zavoda u Zenici, gostovao je u PODCASTu “Dvije strane”, a ovom prilikom govorio je o brojnim temama od značaja za KPZ Zenica na čijem je čelu, ali i pojasnio značaj društvenih mreža koje koriste i svjetski političari.

Također, ovom prilikom objasnio je i zbog čega je odlučio probati hranu u zatvorskoj kuhinju iako su to mediji predstavili kao ručak sa zatvorenicima.

"Nisam išao da se družim sa osuđenicima nego sam otišao da probam kvalitet hrane da se uvjerim da li dobiju ono što direktor potpiše da dobiju. Ranije se dešavalo da nestane šleper mesa, brašna… Da ne bi došlo do tih stvari ja to detaljno pregledam. Ne želim biti direktor koji će od 7 do 15 sati vrijeme provesti u kancelariji, obilazim kompletan zatvor, upoznajem se sa čitavim zatvorom detaljno jer želim biti upućen u svaki segment rada zatvora", kazao je direktor KPZ-a Rusmir Isak.

Na upit voditelja zbog čega je otvorio TikTok profil KPZ Zenica, direktor je poručio kako je to učinio jer svoj rad želi učiniti transparentnim na svim društvenim platformama.

"Svi svjetski političari pa čak i neki na našoj domaćoj sceni imaju TikTok profile. Htjeli to priznati ili ne, jedna od najpopularnijih društvenih mreža je upravo TikTok. Ja svoj rad transparentno objavljujem na svim društvenim mrežama pa tako i na TikToku. Nemam ništa sakriveno", rekao je Rusmir Isak.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.