16.9.2023. 10:47
0
Mijatović: Ove godine u Banjoj Luci organizujemo najveću proslavu Dana državnosti BiH
Ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH i potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović saopćio je da će ove godine u Banjoj Luci organizirati najveću proslavu Dana državnosti BiH.

- Prije dvije godine SDP BiH Banja Luka je po prvi nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, organizovala svečanu akademiju povodom Dana dežavnosti BiH i godišnjice ZAVNOBIH-a u Banjoj Luci. Pokušali su da nam zabrane, otkazivali su nam sale, prijetili su nam, ali dvije godine za redom nismo odustali - istakao je Mijatović.

Naglašava da danas živimo u veoma kompleksnom momentu za našu državu, kada udari nisu bili nikad jači.

- Najavljujem ove godine najveću do sada akademiju, najavljujem nikad veće obilježavanje Dana državnosti jedine nam domovine u Banjoj Luci. Kako je mrak sve veći, mi moramo odgovoriti još jačim svjetlom, na mržnju moramo odgovoriti sa ljubavlju, na prijetnje secesijom odgovorit ćemo evropskom budućnošću. Pozivam cijelu Bosnu i Hercegovinu 25.11.2023. u Banju Luku, pozivam diplomatski kor u BiH da dođu sa gradanima BiH i da zajednički pošaljemo poruku zajedničke BiH, pozivam visokog predstavnika da bude sa nama taj dan u Banjoj Luci, jer mi znamo ko su prijatelji građana BiH. Pozivam nacionaliste i ekstremiste svih nacija boja i stranaka da ne dolaze jer naša BiH i njihove sulude ideje ne idu zajedno. BiH ni nije ni srpska, ni hrvatska, ni bošnjačka , nego i srpska i bošnjačka i hrvatska, vidimo se u Banjoj Luci - poručio je.



(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.