25.9.2023. 12:38
0
Čović progovorio o odlascima istaknutih članova iz HDZ-a: Žao mi je, ali reći ću vam nešto što niste znali
Predsjednik HDZ-a Dragan Čović govorio je danas i o odlascima istaknutih članova iz ove stranke.

"Upravo iz razloga što smo procjenili da je dobro protresti sve što imamo u članstvu.

Svi članovi, i Livna i Vareša i Žepča Mostara i Širokog Brijega su važni članovi, nema važnijih. Neki sebi daju atribute koji im ne pristaju. Kažu da su utemeljitelji, a nisu. Međutim, svaki gubitak svakog člana je ogroman gubitak za HDZ. Mi gradimo obitelj koja sad ima više od 45.000 članova. Organiziranih", naveo je Čović.

Kaže da je normalno da ima trzavica.

"To smo raspravili, sve u funkciji lokalnih izbora i cilja da dobijemo načelnike. Izvještaj većine kolega je da ćemo biti bolji, evo iz HDZ ZDK to kaže", istakao je Čović.

Onda je otkrio nešto što se navodno ne zna.

"Ima nešto što ne znate, a trebali bi da znate. Žepče nema svog ministra u Vladi FBiH jer se nisu mogle tri osobe dogovoriti ko je ministar. To vjerovatno niste znali. Pa je Posavina dobila ministra. To su te relacije, one traju osam godina. Ovaj put smo morali presjeći", kaže lider HDZ-a.

Što se tiče Vareša, odnosno odlaska gradonačelnika Zdravka Maroševića, Čović kaže da će on vrlo brzo otići u taj grad.

"Kada je u pitanju Vareš, jeste li primjetili da je bilo koji predstavnik HDZ-a išao u Vareš posljednih osam godina? Prije našeg gradonačelnika Vareša ja sam išao svaka tri mjeseca. Tu smo zamoljeni da ne narušimo taj odnos jer tamo malo Hrvata živi. I ja sam to ispoštovao", navodi Čović.

"Vrlo brzo ćemo doći u Vareš i svaku drugu sredinu da sredimo, pred izbore ovaj sistem. Očekujemo da imamo svoje predstavnike. Nije mi drago kad neko napušta stranku, žao mi je, posebno kada kažu neku riječ više od toga", zaključio je Čović.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.