25.9.2023. 18:57
0
Nikšić: Nije nikad kasno za svađu, ali se nadam da do toga neće doći
FOTO: N1
Na samom početku obraćanja medijima nakon današnjeg sastanka s predstavnicima SNSD-a i HDZ-a BiH u Mostaru, lider SDP-a BiH Nermin Nikšić kazao je da ga u posljednje vrijeme stalno prozivaju zbog njegove priče o kompromisu, razgovorima i potrebi da se traže rješenja.

– Smatram da se najlakše posvađati, tražiti nešto što će nas dijeliti, udaljavati. Mislim da ova politika pokazuje, a i danas je pokazala, da smo svi bili spremni na razgovor, da tražimo rješenja.

Smatramo da smo napravili određene iskorake, primakli se rješenjima u određenim stvarima, iako još uvijek imamo različite poglede oko nekih pitanja – kazao je Nikšić.

Naše opredjeljenje, ističe Nikšić, je da probamo ispuniti što je moguće više uslova na putu ka EU, kako bismo onda i od predstavnika EU zatražili da ispoštuju svoje obećanje koje imaju prema BiH.

– Imamo i obećanje većeg dijela značajnih prijatelja BiH iz EU koji će se zalagati za otvaranje pregovora između BiH i EU.

Ovdje nije u pitanju nikakvo takmičenje između reprezentacija, niti ko će pobijediti, a ko izgubiti. Ko bi god od nas trojice tamo izgubio, izgubila bi Bosna i Hercegovina i njeni građani.

Svaki pedalj koji se pomaknemo naprijed u interesu je svih građana BiH. Svi usvojeni zakoni nisu pobjeda nekog od nas, nego samo građana BiH.

Nije nikad kasno za bilo kakvu svađu, ali se iskreno nadam da do toga neće doći – dodao je Nikšić, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.