9.10.2023. 12:50
4
Bečarević iznio teške optužbe na račun TVSA: Otkazali su mi gostovanje, tvrde da više nisam ministar
Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Almir Bečarević iznio je teške optužbe na račun Televizije Sarajevo.

On je u saopćenju naveo da je imao zakazano gostovanje na TVSA za sutra u 9 sati.

"Gostovanje je bilo planirano kod voditeljice jutarnjeg programa Amele Hatić-Hubjar.

Nakon što je premijer Nihad Uk podnio ostavku, ovom ministru je otkazano gostovanje na TVSA pod izgovorom da više nije ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo", navodi Bečarević u saopćenju.

"Ja ne znam da li to sada TVSA tumači zakone i otkazuje gostovanje, iako je po zakonu ministar na funkciji sve dok Skupština KS ne izabere nove ministre. Predviđene teme za razgovor nisu bile političke nego rad Ministarstva na čijem sam čelu i ovo je još jedan dokaz onoga što govorim, a to je da 'nevidljive ruke' upravljaju Kantonom Sarajevo i bojkotuju vas čak i kad želite prezentovati pozitivne aktivnosti u radu ove vlade. Zahvaljujem se na korektnoj saradnji novinarima u TVSA, a onima koji upravljaju iz sjene ovom televizijom, neka je na čast i na sramotu. Da li to TVSA ne dozvoljava da građani KS saznaju istinu o ovoj ostavci? Ako ovo nije tačno, javno tražim sat vremena na TVSA", rekao je Bečarević.

(Ajdin B.)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.