10.10.2023. 14:43
0
Koalicija bez dogovora: Odgođena hitna sjednica Predstavničkog doma PS BiH
Hitna sjednica Predstavničkog doma PS BiH koja je prvo kasnila sat vremena je na kraju odgođena, jer se koalicija koja čini državnu vlast nije mogla dogovoriti o glasanju za tačke dnevnog reda

SNSD je tražio da se o svih pet tačaka glasi objedinjeno, dok su stranke trojke (SDP, NIP i NS) tražile da se glasa pojedinačno, na šta SNSD nije želio pristati.

Zbog novonstale situacije sporazumi i odluke ostali su na čekanju.

Nakon što na prošloj sjednici Doma naroda PS BiH nisu usvojena tri zakonska rješenja koja je prethodno usvojio Predstavnički dom, evidentno je da je došlo do problema u funkcionisanju državne koalicije.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.