10.10.2023. 15:08
0
Naredna sjednica Predstavničkog doma PS BiH 31. oktobra: "Puno babica, kilava dječica"
Redovna sjednica Predstavničkog doma PS BiH bit će održana 31. oktobra kada će biti novi pokušaj usvajanja sporazuma i odluka koje državna koalicija nije uspjela dogovoriti danas, pa je 8. hitna sjednica ovog doma odgođena.

Naime, SNSD je tražio da se o svih pet tačaka glasa objedinjeno, dok je trojka čemu se i SDA pridružila tražila da se glasa pojedinačno.

Zastupnik DF-a Milan Dunović kazao je da je ovo put u blokade, te da očito u koaliciji postoje ucjene.

Šef Kluba SDA Šerif Špago kazao je kako nije bilo potrebe da se na današnjim tačkama prave problemi i da se sve moralo rješavati puno prije.

“Ti sporazumi su prošli na Vijeću ministara BiH i Predsjedništvu BiH. Trebalo je to dogovoriti unutar parlamentarne većine. Sve je kulminiralo obaranjem zakona u Domu naroda. Ti zakoni su bili od interesa za sve građane. Nepotrebno se isturaju mišići na stvarima koje su od interesa za građane. Dogovorili su povećanje plaća sebi, a ono što je od interesa za građane nisu našli konsenzus”, rekao je.

Predsjedavajući Doma Marinko Čavara kazao je da je odluka o odgađanju sjednice donesena jer je bilo jasno da nema saglasnosti da se usvoje sve tačke dnevnog reda.

“Pokušat ćemo usvojiti stajališta što prije, a najkasnije do 31.10. na redovitoj sjednici”, rekao je Čavara.

Sanja Vulić iz SNSD-a je trojci poručila da malo više između sebe razgovaraju.

"Ne mogu reći da je kriza u koaliciji, ali naši partneri, kolege iz Trojke moraju malo više između sebe da razgovaraju jer po staroj narodnoj ‘puno babica, kilava dječica’ bojim se da nigdje nećemo stići”, rekla je Vulić.

Ona je istakla da su Predrag Kojović iz Naše stranke i Denis Zvizdić iz NIP-a bunili protiv objedinjenog glasanja i da je u konačnici razlog obaranje nekoliko zakonskih rješenja u Domu naroda PS BiH.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.