11.10.2023. 12:15
0
Kešo: Ne očekujemo da se "Trojka" povuče, ali pozivamo Nikšića da se izvini građanima
Otkazivanjem hitne sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine aktuelna državna vlast je još jednom potvrdila da je u stanju dogovoriti se isključivo oko ustupaka koje "Trojka“ uporno isporučuje SNSD-u i HDZ-u, izjavio je Safet Kešo, zastupnik SDA u Zastupničkom domu PSBiH, saopćila je SDA.

- Umjesto najavljivanih reformskih zakona, napretka na euroatlantskom putu i ispunjenja ostalih obećanja, građani Bosne i Hercegovine su dobili nefunkcionalno Vijeće ministara BiH, Dom naroda kao groblje zakona, blokiran Zastupnički dom, nikad agresivnijeg Dodika kome je predata kontrola nad državnom sigurnosti i finansijama. To su dobili građani, a predsjednici i zvaničnici "Trojke" su dobili ministarske i direktorske fotelje - rekao je Kešo.

Podsjetio je da je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić u januaru ove godine tvrdio da su Dodik i Čović "spremni sarađivati", te da će se, ukoliko se pokaže da njegove tvrdnje nisu tačne, izviniti građanima i povući se.

- Znamo da se Nikšić i njegovi partneri iz "Trojke" neće povući jer su ustupci SNSD-u i HDZ-u pokazali koliko su im fotelje drage, ali ga pozivamo da konačno ispuni bar jedno obećanje - i izvini se građanima.

Uz izvinjenje bi bilo neophodno da "Trojka" javno odustane od namjere da SNSD-u i HDZ-u isporuči kontrolu nad Centralnom izbornom komisijom, što mjesecima otvoreno najavljuju, ta da prestanu sa dogovaranjem nepopravljivo štetnih ustupaka koji se odnose na Ustavni sud BiH, Izborni zakon i državnu imovinu - zaključio je Kešo.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.