13.10.2023. 16:59
0
Potvrđena optužnica u Sarajevu: Lažne potvrde do 800 KM
Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je a Općinski sud u Sarajevu potvrdio optužnicu protiv 28 osoba zbog više koruptivnih krivičnih djela.

Postupajuća tužiteljica je u optužnici predložila Irmi Burek-Džafović i Majdi Musić zabranu obavljanja poslova zdravstvenog radnika u javnim zdravstvenim ustanovama u trajanju od deset godina, računajući od dana pravosnažnosti odluke. Za glavni pretres predloženo je saslušanje 38 svjedoka, vještaka iz oblasti kriminalistike i vještaka za mobilne telefonske uređaje i telekomunikacione tehnologije te izvođenje oko 200 materijalnih dokaza.

Optuženi su Nijaz Krupalija, Irma Burek-Džafović, Majda Musić, Nedim Ušanović i Anes Zaimović zbog krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i to, primanje dara i drugih oblika koristi, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i krivotvorenje službene isprave.

Kako se dalje navodi u zvaničnom saopćenju Tužilaštva Kantona Sarajevo, Selvir Halilović, Damir Kontik ,Nejra Lilić-Kontik, Samir Demir, Mustafa Dervišević, Sanela Badžak, Seid Hodžić, Almir Peštek, Asima Jajagić, Dino Jajagić, Nahida Brica, Bekim Vejseli, Asmir Hajdarević, Memiš Hajdarević i Asmir Kaplan optuženi su zbog krivičnog djela davanje dara i drugih oblika koristi, dok su Nijaz Mujan, Arnes Vranj, Mujo Berić, Nedžad Klarić, Atif Okerić, Ajdin Okerić, Najil Čarković, Mirza Izmirlija optuženi za krivično djelo davanje lažnog iskaza.

Nijaz Krupalija, vozač saniteta u Domu zdravlja "Omer Maslić", Anes Zaimović, medicinski tehničar u Općoj bolnici "Prim. Dr. Abdulah Nakaš", Nedim Ušanović, referent osiguranja u Općoj bolnici, Irma Burek Džafović i Majda Musić medicinske sestre koje su radile na vakcinalnom punktu u Domu zdravlja "Omer Maslić" terete se da su se od oktobra 2021. do marta 2022. godine udružili u grupu koja je u bazu podataka Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo unosila lažne podatke da su osobe vakcinisane i na osnovu toga im za novac izdavali potvrde o vakcinaciji na području Kantona Sarajevo.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.