21.10.2023. 11:53
0
Sramota! Oštećen spomenik “Nermine dođi” u centru Sarajeva, oglasila se gradonačelnica Karić
U centru Sarajeva oštećen je spomenik "Nermine dođi".

Barbarski čin oštećenja spomenika koji podsjeća na tragediju genocida u Srebrenici oštro je osudila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

"Oštro osudjujem barbarski čin skrnavljenja spomenika “Nermine, dođi” u Velikom parku.

Uništena je ploča koja se nalazi uz sami spomenik na kojoj piše da je skulptura simbol jedne od najtužnijih i najpotresnijih priča srebreničkog genocida, prikazuje kako otac Ramo Osmanović doziva sina Nermina da se preda srpskim vojnicima.

Ramu i Nermina je 2008. godine pronašao ekshumacijski tim u masovnoj grobnici nadomak Srebrenice.

Grad Sarajevo će hitno pristupiti izradi nove ploče, a nadležne organe pozivamo da otkriju počinioce i primjereno ih kazne.", poručila je Karić.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.