29.10.2023. 12:17
0
Selimbegović glasao pa poslao snažnu poruku: Imamo slobodu koju smo skupo platili, a narod u Gazi već sedam decenija traži put ka ovoj slobodi
Kandidat za načelnika Općine Stari Grad na prijevremenim izborima ispred Stranke demokratske akcije (SDA) Dženan Selimbegović izašao je na svoje biračko mjesto nakon čega je poslao kratku poruku.

Selimbegović je naglasio kako je glasanje jedan vid ultimativne slobode, kakvu Palestinci u Pojasu Gaze traže već sedam decenija.

"Sam čin izbora neposrednih predstavnika građana je jedan čin ultimativne slobode, da smo to skupo platili i to najbolje danas vidimo sa strašnim scenama u Gazi gdje ljudi tamo sedam decenija traže put ka ovoj slobodi", kazao je Selimbegović.

Potom je kratko poručio da bez obzira ko odnese pobjedu na današnjim izborima, treba regulisati međusobne odnose.

"Trudimo se da kreiramo međusobne odnose jer nam je je potrebna takva vrsta regulisanja, a na kraju krajeva to građani od nas traže", poručuje Selimbegović.

Njegov protukandidat Irfan Čengić (SDP) nešto ranije ovog jutra je glasao na prijevremenim načelničkim izborima u Starom Gradu i pozvao sve stanovnike ove općine da izađu na izbore i glasaju.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.