30.10.2023. 13:11
2
Karadžićev saradnik Mandić: Ja se borim, želio bih da nema Bosne i Hercegovine kao države
Momčilo Mandić, jedan od najbližih saradnika ratnog zločinca Radovana Karadžića tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu i bivši ministar pravde u Vladi RS-a govorio je za TV Kurir o periodu prije, tokom agresije na BiH, te aktuelnoj političkoj situaciji.

Govorio je i o predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku sa kojim je u višegodišnjem sukobu. Prošle godine u septembru banjalučka policija uhapsila je Mandićevog sina Vladimira, a prije mjesec dana Dodikov savjetnik u Trebinju je potegnuo pištolj na Mandića.

Govoreći o budućnosti RS-a "koju je stvarao", Mandić je rekao da "muslimanski, odnosno bošnjački narod i rukovodstvo tražit će da se stvori unitarna BiH, gdje Hrvati i Srbi neće biti ravnopravni, i to će ako dođe do toga, biti zemlja bošnjačkog naroda".

"U nekim stvarima sam osuđivao Dodika. Uprkos svemu što se dešava između nas, ja Milorada Dodika podržavam u svemu što govori kada je u pitanju otimanje državne imovine. Ja se borim, ja bih to želio da nema Bosne i Hercegovine kao države. Svi smo mi na neki način Milorad Dodik. Ako on ode, doći će neki još veći Srbin koji će tražiti da zemlja bude srpska, ono što je srpsko, da imamo svoju vladu, policiju i sve ostalo što nam pripada po Dejtonskom sporazumu. Iako su nam oteli 64 nadležnosti potpisima visokih predstavnika, međunarodne elite koja dolazi ovdje, odnosno u Sarajevo, i uređuju nam život. Ja sam, vjerujte mi, zabrinut za opstanak RS-a. Da nam nije Srbije, ja moram to reći, mi smo nastali zahvaljujući Srbiji i tada Miloševiću, opstajemo zahvaljujući Srbiji i Aleksandru Vučiću", rekao je između ostalog Mandić.

(Aldin B.)

 
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.