2.11.2023. 14:29
0
Nakon Tuzle i učenik u Banjoj Luci napravio spisak za likvidaciju svojih kolega
FOTO: vijesti.ba
Učenik viših razreda Osnovne škole "Georgi Stojkov Rakovski" u Banjoj Luci prijetio je đacima ove škole da će napraviti spisak, po ugledu na masakr koji se desio u maju u Osnovoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, gdje je učenik K. K. ubio osmoro đaka i radnika obezbjeđenja.

Ivana Ljubojević, direktorica OŠ "Georgij Stojkov Rakovski", potvrdila je za "Nezavisne novine" da su djevojčice iz razreda ovog đaka prijavile da je pomenuti učenik u razgovorima rekao da će napravit spisak, te da je škola obavijestila nadležne institucije o ovom nemilom događaju.

"Sve je pod kontrolom, policija je razgovarala sa roditeljima djeteta, kao i psihološka služba škole. Srećom nije napisan spisak, sve je poduzeto na vrijeme", kazala je Ljubojevićeva i dodala da je o ovom događaju informisan i Centar za socijalni rad Banja Luka.

Dodaje da je juče održan Savjet roditelja u ovoj školi gdje su roditeljima prenesena dešavanja.

"Roditelji su zabrinuti, ali osjećaju se sigurnije jer smo mi sve poduzeli što je moguće da ne dođe do tragedija", kazala je Ljubojevićeva.

Navodno, ovaj đak potiče iz problematične porodice, te je u ranijem periodu sa roditeljima ovog đaka obavljeni razgovori o njegovom ponašanju. Kako je rekla Ljubojevićeva, nakon tragedija koja se desila u Beogradu, u njihovoj školi je bilo pretećih razgovora među djecom tipa "ja ću to srediti", te da su u maju imali slučaj da im je rečeno da jedan od učenika u torbi imao oružje.

"Srećom policijski službenik je bio tu i provjerio ruksak djetata, gdje nije pronašao ništa", kazala je Ljubojevićeva.

Dodaje da je u posljednje vrijeme veliki problem u školama što djeca zloupotrebljavaju sve i skreću pažnju na sebe.

"Veliki problem je što djeca znaju da nemaju nikakvu odgovornost do 14 godina, već roditelji", kazala je Ljubojevićeva.

Iz Centra za socijalni rad Banjaluka kratko su odgovorili da su danas o ovom događaju službenim putem zaprimili prijavu od Policijske stanice Lazarevo u Banjaluci.

"Mi ćemo svakako preduzeti sve mjere koje su u našoj nadležnosti", kazali su iz Centra za socijalni rad Banja Luka.

Kako nezvanično saznajemo u cijeli slučaj uključena je i policija, koja prema našim saznanjima nije pronašla nikakav spisak sa imenima đaka, prenose Nezavisne.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.