3.11.2023. 8:17
3
Opao promet: Podaci pokazuju kako građani BiH sve manje kupuju u trgovinama
Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u Bosni i Hercegovini, posmatran u tekućim cijenama, ostvario je pad u septembru od 0,2 posto u odnosu na august.

Rast prometa od 0,6 posto ostvaren je u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duhanskim proizvodima, dok je pad od 1,3 posto zabilježen u trgovini neprehrambenim proizvodima, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u septembru manji je za 2,1 posto u odnosu na august.

Rast prometa od 0,4 posto ostvaren je u trgovini prehrambenim proizvodima, a pad od 3,5 posto u prometu neprehrambenim proizvodima, piše Akta.ba.

Ukupan promet trgovine na malo u Bosni i Hercegovini, posmatran u tekućim cijenama, u septembru veći je za 10,5 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Promet prehrambenim proizvodima veći je za 17,3 posto, a neprehrambenim proizvodima za 8,8 posto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u septembru ostvario je rast od 15 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od 10,8 posto, a neprehrambenim proizvodima od 20,6 posto.

(Erna H.) 

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.