8.11.2023. 18:11
0
"Nisam ja doktorici profesorici Sebiji Izetbegović nosio zeljanicu vruću kući koju je majka napravila nego Aljoša Čampara kada je bio generator svih politika u SDA"
Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo raspravljalo se o stanju zdravstva u KS.

Zanimljivo je bilo kada se u jednom trenutku povela rasprava između zastupnika SDA Harisa Zahiragića i NiP-ovog Aljoše Čampare.

- Odavno nisam čuo ništa interesantnije, da se SDA nije petljala u zdravstvo u KS. I ja sam se peljao kao član SDA. Istina je da vam je doktorica Sebija Izetbegović dva mandata direktorica najvažnije i najznačajnije institucije u Bosni i Hercegovini, kada je riječ o medicini. I nažalost, sve je uništeno na tom kliničkom centru.

Otišlo je 200 ljekara, imamo ono što imamo. I sada vi ovdje pričate građanima da se vi ili mi, SDA nije petljala u zdravstvo u KS. Ljudi, čujete li vi sebe bolan? Nije bilo ministara, ali bili su premijeri iz SDA - rekao je Čampara.

Replicirao mu je Zahiragić. Kazao je "da je veoma sretan što se Čampara konačno javio u skupštinskoj klupi.

- Ponavljam, zadnjih 20 godina ministri zdravstva nisu bili iz SDA. Kolega Čampara, nisam ja tu temu započeo već gospođa Belma Kapo. Spomenuli ste premijere KS. Mogu i njih nabrojati. Ali, da skratim, evo. 

U posljednjih 20 godina SDA je imala premijere devet godina, a od tih devet sedam godina su bili Denis Zvizdić, vaš tetić, i Elmedin Konaković, vaš šef. Tako da vi jeste imali upliva u vlasti preko premijera, ja nisam.

I ono što ste spomenuli da je KCUS najvažnija, najbolja... Niste rekli da je najuspješnija zdravstvena ustanova. U izvještaju KCUS-a nema nijedan problem. Finansije su tamo uredne, možete se vi sinhronizovano smijati, ali gospodine Čampara ja, niti iko iz Kluba SDA, nije tada učestvovao u imenovanju upravnih odbora nego vi Čampara. 

Nisam ja doktorici profesorici Sebiji Izetbegović nosio zeljanicu vruću kući koju je majka napravila nego vi Čampara kada ste bili generator svih politika u SDA - kazao je Zahiragić.


(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.