10.11.2023. 21:25
4
Mehmedović napušta SDA: S njim odlazi nekoliko visokih funkcionera, evo s kim će sarađivati
FOTO: facebook
Šemsudin Mehmedović, dugogodišnji visoki funkcioner SDA, nalazi se na izlaznim vratima ove stranke, a s njim bi trebalo poći još nekoliko istaknutih članova te političke partije.

Mehmedović bi trebao odluku o napuštanju SDA objelodaniti najkasnije do kraja sljedeće sedmice, piše etto.ba. 

Osim njega, stranku na čijem je vrhu Bakir Izetbegović bi trebali napustiti funkcioneri, ali i poslanici koji se nalaze u Parlamentu BiH i Parlamentu Federacije. 

Šemsudin Mehmedović već dugo je nezadovoljan stanjem u SDA i privatizacijom partije od strane Bakira Izetbegovića. Kap koja je prelila čašu dogodila se na posljednjem Kongresu SDA, sredinom prošlog mjeseca, kada Mehmedoviću nije dozvoljeno da se kandiduje za predsjednika stranke, kako je govorio Mehmedović.

Mehmedović je čvrsto riješio da ode iz SDA, a njegovim stopama će još nekoliko poslanika i partijskih funkcionera.

Oni, između ostalog, otkrivaju da bi nova stranka, koja će nositi prefiks “bosanski”, trebalo da bude registrovana najkasnije do kraja januara sljedeće godine, te da će se na političkoj sceni pokušati profilisati kao stranka centra.

Mehmedović će zauzeti isti kritičan stav prema Izetbegoviću, Dodiku i Čoviću, a političku saradnju pokušat će ostvariti sa strankama iz opozicije u Republici Srpskoj, kao i političkim snagama u hrvatskom nacionalnom korpusu koje ne podržavaju Čovićev HDZ. 

Mehmedovićeva nova partija bit će prijavljena za učešće na lokalnim izborima sljedeće godine.

(Aldin B.)

4
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.