10.11.2023. 21:53
3
Konaković: Ako Sebija ode tek po isteku mandata, to je veliki poraz za nas!
FOTO: face tv
Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković bio je gost "Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem" na Face TV.

- Nismo preuzeli preko 60 posto funkcija na Federalnom nivou! Za mjesec i po bi to trebali završiti. Bili smo spori na početku. Sebija bježi, ne želi da preuzme poštu, vidite koliko joj je važna pozicija. Biće smijenjena prije isteka mandata. Ja vam kažem, do kraja mjeseca imamo v.d. direktora. 

Ako ona ode po isteku mandata to je za nas poraz. Kada odemo gore znat ćemo zbog čega se boji otići s funkcije. Gleda emisiju, zna da treba preuzeti poštu, ali to vješto izbjegava. U Telekomu i u Elektroprivredi smo mjesec dana, ovo što smo vidjeli je strašno - kazao je Konaković. 

Šef bh. diplomatije dotakao se i izvlačenja državaljana Bosne i Hercegovine iz Pojasa Gaze. 

- Mi smo narod nad kojim je izvršen genocid. Hoće da po nekim temama šutimo, ja to ne dam. Devetnaest naših ljudi u Gazi sa ličnim kartama, 54 se javili Ministarstvu vanjskih poslova.  Čekamo da ih izvučemo. Izrael izlazi u susret da se izvuku stanovnici onih zemalja koje ih podržavaju. 

Imamo potpuno jasnu sliku u koja dva pravca se može dešavati. Mi smo sada osvijetlili, potpuno poredali karte. Dodik ima priliku da iskoračimo gdje je BiH trebala doći za 8 godina da nije bilo Ukrajine. Paket podrške za Zapadni Balkan injekcija koju nikad nije vidio. Nadomak smo EU - naglasio je Konaković.

(Aldin B.)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.