15.11.2023. 18:37
0
Gradonačelnica Karić ponovo upalila vatru na spomen-parku Vraca: Zamijenjen gorionik koji je trošio 130.000 KM godišnje, a sada će koštati isto kao i troškovi Vječne vatre
Plamen na na Spomen-parku Vraca večeras je ponovo upaljen nakon što je ljetos ugašen zbog velikih troškova koji su godišnje iznosili oko 130.000 KM. Svečani čin paljenja obavila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Karić je saopćila da je Sarajevo bilo i ostalo antifašistički grad, grad slobode i dobrih ljudi.

"Ponovo gori plamen na Spomen-parku Vraca. Zahvaljujem se za saradnju i pomoć ministru Almiru Bečareviću i izvršnom direktoru Adnanu Đugumu", napisala je Karić.

Vatra na spomen parku Vraca godišnje je koštala 130.000 KM. To je otkriveno nakon što je još u februaru ove godine obustavljena isporuka plina te je plamen ugašen.

Karić je tada najavila da će tražiti rješenje da se gorionik zamijeni s ekonomičnijim modelom s obzirom da su godišnji troškovi plina koji potroši Vječna vatra u Titovoj ulici u Sarajevu oko 36.000 KM.

To je u konačnici i urađeno tako da će sada troškovi vatre na Vracama biti isti kao troškovi Vječne vatre.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.