16.11.2023. 18:27
0
Oglasio se akter američkih sankcija: Pretpostavlja da "imaju političku pozadinu" ali ga ne zanimaju
Predsjednik Udruženja Srpsko-rusko prijateljstvo i odbornik SNSD-a u Skupštini Opštine Lopare Savo Cvijetinović rekao je Srni da ga ne zanimaju sankcije koje su mu danas uvele Sjedinjene Američke Države.

Dodao je da mu nije poznato na šta se odnose, ali da pretpostavlja da imaju političku pozadinu.

Komentirao je obrazloženje američkog Ministarstva finansija da su mu sankcije uvedene jer je predstavnik kompanije BN inženjering, koja je omogućila slanje helikopterskih motora proizvedenih u Ukrajini u Rusiju.

Cvijetinović kaže da nije tajna da je ova kompanija u skladu sa domaćim propisima trgovala sa Ukrajinom, Rusijom i još nekim državama.

"Sve su službe kroz to prošle i dobijena je saglasnost Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara. Nismo radili nikakve motore za helikoptere.

U ugovorima i sa jednima i drugima navedeno je da je riječ o rezervnim dijelovima motora civilne avijacije", rekao je Cvijetinović.

On je dodao da je predsjednik Udruženja Srpsko-rusko prijateljstvo i da pretpostavlja da je možda i to smetalo Amerikancima".

Cvijetinović je bivši predsjednik Boračke organizacije RS.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.