17.11.2023. 16:56
0
Automobilom usmrtio dvije mlade doktorice: Potvrđena optužnica protiv Armina Berberovića
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu sarajevskog Kantonalnog tužilaštva koju je 14. novembra podiglo protiv Armina Berberovića, a kojom ga tereti za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi sa ugrožavanjem javnog prometa.

Berberović je krajem maja skrivio saobraćajnu nesreću koja je za posljedicu imala smrt dvije i povređivanje još jedne osobe.

Podsjetimo, on je na pješačkom prelazu u naselju Marijin Dvor naletio na tri pješakinje, usmrtivši jednu od njih - Azru Spahić, mladu doktoricu na mjestu, a teško povrijedivši njenu prijateljicu Almu Suljić, koja je nakon skoro mjesec borbe za život, nažalost preminula. Njihova treća prijateljica E. S. zadobila je lakše povrede.

Istragom je utvrđeno da je Berberović upravljao vozilom bez vozačke dozvole, te pod dejstvom alkohola.

- Berberoviću se stavlja na teret da je kao učesnik u prometu na putevima, ne pridržavajući se prometnih propisa, ugrozio javni saobraćaj dovodeći u opasnost živote ljudi, usljed čega je prouzrokovana smrt dvije osobe, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede - anavode iz Tužilaštva.

Berberović je uhapšen istu večer i od tada se nalazi u pritvoru.

Zajedno sa optužnicom, Tužilaštvo je podnijelo prijedlog za produženje pritvora, o čemu će Sud naknadno odlučiti.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.