22.11.2023. 8:32
0
Sattler u dvodnevnoj posjeti Banjaluci
Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Johann Sattler, boravit će danas i sutra u Banjaluci.

Sattler će danas prisustvovati konferenciji pod nazivom "Izazovi i budućnost poslovanja #3" u organizaciji Unije poslodavaca Republike Srpske, a uz finansiranje Evropske unije. Cilj konferencije je identifikacija ključnih ekonomskih i socijalnih izazova koji će doprinijeti izgradnji produktivnog i socijalno pravednog društva, saopćeno je iz Delegacije EU u Bosni i Hercegovini.

Nakon toga, ambasador Sattler će otvoriti konferenciju "Civilno društvo i mediji: Kritički glasovi pod pritiskom". Kako je najavljeno, na konferenciji će se obratiti i šef Misije OSCE-a u BiH Brian Aggeler, kao i izvršna direktorica Transparency Internationala u BiH Ivana Korajlić.

Tokom dva panela koja će uslijediti, predstavnici civilnog društva, eksperti i predstavnici institucija i medija će diskutovati o aktualnim temama u vezi sa djelovanjem organizacija civilnog društva i nacrtu zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija.

Ambasador Sattler će u četvrtak, 23. novembra, zvanično otvoriti novu "urbanu tržnicu"/mobilna prodajna mjesta u Banjaluci na Gradskoj tržnici Nova Varoš. Ovo je jedna od ukupno pet novih "urbanih tržnica" u Banjaluci (Lazarevo, Nova Varoš, Borik, Obilićevo i Starčevica), čije je opremanje finansirala Evropska unija u okviru projekta EU4Agri.

Tokom posjete Banjaluci Sattler će održati i sastanke sa predstavnicima vlasti Republike Srpske, kao i predstavnicima opozicije, navodi se u saopćenju Delegacije EU u Bosni i Hercegovini.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.