23.11.2023. 13:48
0
Još jedna zabrana u RS-u: Dan državnosti BiH neće se slaviti ni u Mrkonjić-Gradu
Policijska uprava Mrkonjić-Grad zabranila je skup koji je Savez antifašista i boraca narodnoosolobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini (SABNOR BiH) organizovao u ovoj općini u subotu, 25. novembra, povodom Dana državnosti BiH.

Također je zabranjen i najavljeni javni skup u organizaciji Opštinske boračke organizacije Mrkonjić-Grad planiran za isti dan.

Iz PU Mrkonjić-Grad navode da su rješenja o zabrani skupova donijeli nakon analize svih sigurnosnih aspekata i okolnosti ovih javnih skupova.

- Imajući u vidu da je isti dan na istom mjestu najavljen skup SABNOR-a BiH i Opštinske boračke organizacije Mrkonjić-Grad cijenimo da zbog okupljanja većeg broja učesnika i posjetilaca najavljenih skupova, organizovanih od strane organizacija koje imaju različita programska opredjeljenja, postoji stvarna opasnost da bi njihovim održavanjem bila ugrožena bezbjednost ljudi i imovine i da bi došlo do ozbiljne opasnosti od nasilja ili narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, stoji u saopćenju.

Iz policije su apelovali na građane da poštuju pozitivne zakonske propise i da svojim ponašanjem ne dovedu do ugrožavanja drugih.

Podsjećamo, članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović su trebali prisustvovati skupu najavljenom za 25. novembar povodom Dana državnosti BiH.

Ranije danas, PU Banjaluka je zabranila skup koji je za subotu planirao SDP BiH, također povodom državnog praznika.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.