30.11.2023. 17:43
0
Ademović i Karić: Grad Sarajevo je kroz svoju historiju oduvijek bio otvoren grad
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kemal Ademović primio je danas gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić.

Tokom susreta sagovornici su razmijenili informacije o aktuelnim političkim i društvenim dešavanjima, te se usaglasili da je Grad Sarajevo kroz svoju historiju oduvijek bio otvoren grad, u kojem su građani slobodno mogli da se okupljaju i izražavaju svoje stavove o svim pitanjima i problemima kako u našoj zemlji tako i inostranstvu.

Sagovornici su se, također, složili da je svako ko je dobronamjeran, bez obzira na porijeklo, dobro došao u Bosnu i Hercegovinu i njen glavni grad, ali i da treba da poštuje zakone ove države i uvažava specifičnosti bosanskohercegovačkog društva.

Predsjedavajući Ademović dao je punu podršku gradonačelnici Karić u njenom radu, te pozvao sve relevantne institucije da ispitaju nedavne nasrtaje na njen integritet. Prijetnje bh. zvaničnicima, koji u svojoj zemlji slobodno iznose svoje stavove, politički su neprimjerene i apsolutno nedopustive, upozorio je Ademović.

Na kraju razgovora predsjedavajući Ademović je zaželio gradonačelnici dobro zdravlje i snagu da i dalje nastavi djelovati u najboljem interesu građana Sarajeva i Bosne i Hercegovine - saopćeno je iz Ademovićevog Kabineta, a prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.