13.12.2023. 12:28
1
Ivana Marić: Nikšićeva vlada jučer donijela više odluka u korist građana, nego prethodna za svih osam godina
Vlada Federacije BiH je na jučerašnjoj sjednici donijela niz odluka, za koje politička analitičarka Ivana Marić vjeruje da su u korist građana.

Naime, Vlada FBiH je donijela Uredbu o mogućnosti isplate pomoći radnicima u visini 2.520 KM, da neradni dani za trgovce budu nedjelja i praznici i ograničenje rasta cijena električne energije za privrednike na 20 posto.

Marić na svom Facebooku kaže da su ove odluke bolje nego sve što je donijela vlada Fadila Novalića.

Njen komentar prenosimo u cjelosti.

“Vlada FBiH je samo jučer donijela više odluka u korist građanima, nego prethodna vlada za svih 8 godina.

U razvijenim državama to ne bi bilo ništa značajno, redovan posao vlade, ali za nas koji smo tolike godine taoci nesposobnih, korumpiranih, crnolistaša ovo je ogroman napredak.

Međutim, ne trebamo to precjenjivati, a pogotovo ne podcjenjivati. Ipak su pokazali da rade nešto za nas, a do nas je da li ćemo ih natjerati da rade još više, jer ih plaćamo za to.

Ali, nemojte, živi bili da zazivate da se vrate oni stari, koji nisu ništa radili osim sijali mržnju, kako bi neometano mogli žnjeti novac građana. Nisu to jedine dvije opcije, ako vam se nakon četiri godine ne svide ovi sada, onda tražite nešto novo, a ne ovo staro, provjereno loše”, navodi Marić.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.