14.12.2023. 12:29
0
Od sutra novi cjenovnik za Trebevićku žičaru: Za strane državljane povratna karta 30 KM
Novi cjenovnik za Trebevićku žičaru počet će s primjenom u petak, 15. decembra.

"Ono što je novo jeste odluka o promjeni cijena karata Trebevićke žičare za nerezidente u BiH. Nove cijene koje se primjenjuju od 15. decembra su: povratna karta 30 KM, jednosmjerna karta 20 KM, povratna karta sa uračunatim popustom 6 KM i jednosmjerna karta sa uračunatim popustom 4 KM", kazala je Feni Džena Zeničanin iz Sektora marketinga i promocije JP Sarajevo d.o.o..

Cijene sa uračunatim popustom odnosi se na osobe s prebivalištem u BiH. Popust se ostvaruje dobrovoljnim pokazom identifikacionog dokumenta.

"Rukovodeći se činjenicom da već drugu godinu zaredom dolazi do povećanja usluga dristribucije električne energije, koja je glavni izvor napajanja postrojenja Sarajevske žičare, kao i da je za istu usljed eksploatacije bilo potrebno provesti niz servisa, pristupilo se donošenju ove odluke", pojašnjava Zeničanin.

Prema njenim riječima, JP Sarajevo d.o.o. pristupilo je istraživanju tržišta te je ustanovljeno da su cijene karata za žičare u gradovima regiona dva puta skuplje nego cijene karata na Trebevićkoj žičari.

"Donošenjem ove odluke, uprava preduzeća je povećala popust za osobe s prebivalištem u BiH za 80 posto na cijenu povratne karte, kao i za jednosmjernu kartu", istakla je Zeničanin.

Naglasila je da JP Sarajevo d.o.o. konstantnim ulaganjima u infrastrukturu, i dalje pristupačnim cijenama i kvalitetnim rješenjima, želi doći do konačnog cilja - zadovoljstvo posjetilaca Trebevićke žičare.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.