20.12.2023. 14:48
0
Višković: Tražit ćemo da se svi predmeti iz vremena Debeveca vrate na ponovno odlučivanje
Radovan Višković, premijer RS-a kazao je danas da će u petak od Vlade Rs-a tražiti da resorno ministarstvo donese odluku da svi predmeti koji su nastali u vrijeme dok je predsjednik Suda BiH bio Ranko Debevec, kao i bivši direktor OSA-e BiH Osman Mehmedagić budu poništeni i vraćeni na ponovno odlučivanje, jer očito da je bila sprega advokata, predsjednika Suda i direktora OSA-e.

„To se ne odnosi samo na pripadnike srpskog naroda, već svih. Ovo je počelo topiti vrh ledenog brijega i svima u BiH može biti bolje. Ovo je došlo vrijeme da se riješimo neustavnih institucijama, da rade šta hoće pojedinci unutar njih. A, pogotovu da to rade za veliki novac. Postavite sebi pitanje šta treba da očekuju građani jedne zemlje kada čuju da je uhapšen predsjednik Suda, direktor OSA-e i jedan od vodećih advokata.

Većina će njih reći da ne žele živjeti u takvoj zemlji“, kazao je Višković te dodao:

„Kad bi sada ovdje mogao da se pojavi Petar Kočić imao bi materijala za Nobelovu nagradu. Ovdje vidite tolike nebuloze i gluposti, neutemeljene optužbe. Ali ipak je ovaj proces raspakovao mnoge stvari u ovoj instituciji“.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.