15.12.2023. 12:11
0
Višković: Putin nema navijački stav o situaciji u BiH
Predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, komentarišući izjavu predsjednika Rusije Vladimira Putina da je saglasan sa stavovima rukovodstva RS o situaciji u Bosni i Hercegovini, rekao je da je "ovo samo još jedna potvrda činjenice da nema budućnosti BiH bez dogovora tri naroda i dva entiteta".

"Putin nema navijački stav i pretenziju da se miješa u unutrašnja pitanja u BiH. Ovdje se samo mora poštovati Dejtonski mirovni sporazum", kaže Višković.

Ruski lider je prethosdno rekao da je "Moskvi poznata situacija u RS, u BiH i da se ruska procjena te situacije u potpunosti poklapa sa stavom političkog rukovodstva u RS", prenosi RTRS.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.