26.12.2023. 16:16
1
Naša stranka: Napad na Jurišić je podmetanje. Implementirati sve presude Suda za ljudska prava
Povodom optužbi Slavena Kovačevića, savjetnika predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, na račun Duške Jurišić, zamjenice ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara, da pomaže u osporavanju presude koju je donio Evropski sud za ljudska prava i slobode u predmetu Kovačević, reagovala je Naša stranka.

"Duška Jurišić, kao i Naša stranka, nesumnjivo podržava implementaciju svih presuda Suda za ljudska prava. Tako je bilo s presudom u predmetu Sejdić-Finci, koja je našom zaslugom implementirana u Ustav Kantona Sarajevo. Naša Irma Baralija je zahvaljujući presudi pred Evropskim sudom za ljudska prava ponovno dovela izbore u Mostar", poručuju iz Naše stranke.

Također, navode dalje, naš prijedlog Ustavnih promjena koji je prije dvije godine upućen u parlamentarnu proceduru zadovoljava sve presude međunarodnog suda koje se spominju u političkom kontekstu, uključujući i presudu u Predmetu Kovačević.

"Podržali smo presude u slučajevima Zornić, Pilav, Pudarić i brojnim drugim. Nemamo niti jedan razlog da odstupimo od svoje prakse u predmetu Kovačević, čiju smo presudu pozdravili među prvima, u trenutku kad je donesena. Napad na Dušku Jurišić i na Našu stranku stoga tretiramo kao ono što jeste, podlo kvazi-političko podmetanje, jer je to lakše nego rješavati konkretne probleme građana", saopćeno je iz Naše stranke.

(Ajdin B.)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.