28.12.2023. 7:56
1
Gorica Dodik od Vijeća ministara dobila 30.000 KM: Evo ko je od Bošnjaka podržao ovu odluku
FOTO: Screenshot/instagram
Vijeće ministara BiH donijelo je odluku o dodjeli 30.000 KM Fondaciji Srpska kuća. Ne bi bilo ništa čudno da na čelu Upravnog odbora ove fondacije nije kćerka predsjednika RS-a Gorica Dodik. Upravo ovu činjenicu prokometarisao je i lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović.

- Vijest dana svakako je nova nevjerovatna informacija da je Fondacija Srpska kuća na čijem čelu je "srpska majka" Gorica Dodik, dobila 30 000 maraka!? Dakle Gorica dobija novac iz Sarajeva, budžeta „mrskog“ Savjeta ministara BiH, kako bi glumila dobrotvora, gradila javnim novcem kuće za svoje pristalice i kreirala imidž o Prvoj familiji Srpske, preko ATV-a i drugih režimskih medija, kao velikim i skromnim podvižnicima, dobrotvorima i patriotima, objavio je Vukanović u svom blogu.

U nastavku svog osvrta podsjeća da su Gorica i Igor Dodik stavljeni na američku crnu listu, jednako kao i ATV na kojoj "prva kćerka RS-a" ima svoju emisiju istog naziva kao i Fondacija. Vukanović potom prenosi vijest agencije Patria o tome ko je u Vijeću ministara podržao ovu odluku, podsjećajući da je njen predlagač ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac.

- S obzirom da se odluke Savjeta ministara BiH ne mogu usvojiti ako za njih ne glasa najmanje jedan predstavnik tri konstitutivna naroda, i za ovu odluku bio je odlučujući glas Sevlida Hurtića, ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Potvrđuje to i Zapisnik sa održane sjednice 7. decembra na kojoj je spisak prisutnih. Tog dana sjednici nisu prisustvovali Zukan Helez, Elmedin Konaković i Edin Forto. Jedini Bošnjak koji je imao pravo glasa na toj sjednici je Hurtić, navodi se u informaciji.

(Aldin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.